woensdag 8 september 2010

Hyderabad binnenstad

Na de laatste presentatie vanmiddag was het tijd om naar de binnenstad van Hyderabad te gaan. De trip begint zoals we inmiddels gewend zijn, in de taxi, de meeste verkeersregels negerend de drukte in. Deze keer komt er nog een ding extra bij, de avondspits van Hyderabad die vanwege de aankomend feesten drukker is dan normaal. We hebben er anderhalf uur over gedaan om 15 km verder te komen.De eerste site was een moslimtempel boven op een heuvel, de Naubar Pahar (of zoiets). Leuke tempel en vooral een goed uitzicht over Secundrabad en Hyderabad. Secundrabad is een paar honderd jaar geleden gebouwd door de Engelsen. Hyderabad is veel ouder en heeft meer historische gebouwen, tenminste als je ze kan vinden.

Vanaf de tempel zijn we naar het meer gereden waar een soort pretpark is vanwaar je met de boot naar het Bhoeda beeld op een eilandje in het meer kunt. Het eilandje zijn we niet geweest, maar de rest was wel grappig. Maurice heeft daar nog even zijn nieuwe leaseauto geshowed (zie foto).

Nu zijn we op weg naar de shoppingmal, shop till you drop (dank Karin voor de tip).

Onderweg hebben we nog even van een straatverkoper de krant van gisteren gekocht. Met veel moeite hebben we de prijs van 3 naar 2 roepie gekregen. Later zien we dat dit de normale verkoopprijs is. De volgemde keer toch meer afdingen op een oude krant :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten