donderdag 9 september 2010

Shoppingmall???Dat met die shoppingmall is dus niets geworden. We hebben duidelijk aangegeven dat we niet naar de handicraft shop wilden, maar naar een leuke shoppingmall. Waar gaan we naar toe? Inderdaad een handicraftshop. De reden waarom wordt vrij snel duidelijk. Iedereen is binnen (en ik buiten want zo boeiend vind ik houten beeldjes nou ook weer niet) en ik zie dat de mannen van de shop eigenaar te eten krijgen. Hmmmm, dit zal wel iets met provisie zijn.

Na dit verplichte bezoek vraagt de chauffeur direct voor hoeveel we gekocht hebben en begint daarna te bellen (=zijn deel opeisen). Goed, zo werkt het hier dus, geen verrassing, maar wel jammer van de shoppingmall.

Ze willen ons nog naar een ander leuk (..) winkeltje brengen, maar we geven aan direct naar het hotel te willen (het wordt laat en we hebben honger). Verrassing! We stoppen zomaar ineens onderweg bij een parels en gemstones winkeltje waar we toch echt naar toe moeten.... Na een tijdje nee zeggen rijdt hij toch maar door naar het hotel.

In het hotel hebben we prima Indisch gegeten, we dachten eerst bij de japanner te zitten, maar bleek toch de Indiƫr te zijn. Maakt niet uit, was prima eten. Vervolgens nog een biertje en nog een keer de verjaardag van Hubrecht vieren met taart (zie foto). Een prima afsluiten van een leuke dag.

Vanmorgen om 6 uur vertrokken naar het vliegveld, en we zijn inmiddels in Chennai na een soepele vlucht die strak op tijd liep. De temperatuur zou 34 graden met 97% luchtvochtigheid zijn, maar dat valt mee, het is 30 graden en iets minder vochtig.

Onderweg naar het Capgemini pand rijden we door Chennai, wat duidelijk een andere stad is dan Hyderabad. De wegen zijn breder en hebben veel minder gaten, en de gebouwen zijn iets beter dan we tot nu toe gezien hebben. We zitten nu in het High Tech park waar ook een aantal andere IT bedrijven zitten. Het grootste is Infosys, die een enorm groot complex heeft neer gezet met alles er in. De mensen wonen hier ook, er zijn shoppingmalls, bioscopen en verder alles wat je nodig hebt om niet van het terrein af te hoeven. Dit is typisch Infosys beleid, alles is geregeld, maar er is geen work-life balance, alleen een work-work balance. Onze chauffeur omschreef het als zonder gezin werk je bij Infosys, met gezin bij Capgemini.

1 opmerking:

  1. Even een reaktie van het thuisfront. Wat een leuk initiatief, nu kunnen wij tenminste ook meegenieten van jullie belevenissen ( en misschien op afstand leuker dan in het echt).Nog veel succes de laatste 2 dagen en ik denk dat we jullie wel op kunnen vegen als jullie thuiskomen. Een troost het regent hier en het is lekker koel. groetjes Mirjam Brans

    BeantwoordenVerwijderen