zaterdag 10 juli 2010

9 juli, otters!


Vandaag was onze vroeg op beesten kijken dag, dus om 6 uur waren we eruit. Om 7 uur waren we in de Lamar Valley, the prime wildlife watching area van Yellowstone. Het klopt dit is de beste plaats om wild te spotten, met slechts een nadeel, de vallei is nogal groot. Resultaat een hoop herten en bizons (hele kudde's) dichtbij en al het overige ver weg. We hebben verder nog gezien een donkerbruin Grizzly vlekje, vier donkere vlekken van moeder beer met drie jongen en een aantal witte berggeit vlekjes. Dus leuk beesten kijken, maar neem wel een 20-60x vogelspottersverrekijker mee.


Hierna zijn we doorgereden naar Troutlake, een kort wandelingetje van 15 minuten waar we uiteindelijk 3 uur over hebben gedaan. Het meer zit namelijk vol met forel die bezig was om tegen een rivier op te zwemmen. Leuk om te zien omdat ze stukje bij beetje verder tegen de stroming in komen, om uiteindelijk de paringsgronden stroomopwaarts te bereiken.



De hoofd attractie kwam tevoorschijn toen we bijna weg wilden gaan, drie mannetjes otters. Deze moeten we ook in Nederland hebben, maar dan zijn ze onvindbaar. Hier zwemmen ze gewoon een uur rond. We hebben genoten van hoe ze probeerden forellen te vangen (wat niet gelukt is) en hoe ze aan het ravotten zijn op de kant (zie foto).


Na een uurtje wilden we weer weggaan, maar toen kwam de moeder otter met twee jongen tevoorschijn, dus weer een uur zitten kijken hoe de moeder twee forellen ving tegen de stroom in en die aan de jongen gaf. Om de jongen te leren vissen bijt de moeder de staart van de vissen af en geeft ze ze daarna, nog levend en wel, aan de jongen zodat ze ze kunnen vangen. Daarna verdwenen de vissen in de jongen en de moeder.
Uiteindelijk zijn we hier drie uur gebleven en hebben uiteraard veel foto's gemaakt.


Daarna zijn we naar de dichtstbij zijnde winkel gereden om brood en drinken voor de lunch te kopen. Op de picknickbankjes voor de winkel hebben we onze kaas-mayonaise-mosterd-komkommer-boterhammetjes op zitten eten. Dit is zo ongeveer onze standaardlunch, verder is er weinig lekkers te koop hier, tenzij je uitgebreid gaat lunchen in een restaurant. Maar dat is niet echt goed voor onze lijn, gezien de omvang van de porties hier. We hebben ons zitten verbazen over de picknick van onze Amerikaanse buren: boterham, plakje vleeswaar, nog 1, nog 1, nog 1, nieuwe bak met andere vleeswaar, ook vier plakjes, nog wat kaas, boterham erop en eten maar!

Terug op de camping zijn we nog even langs "the boiling river" geweest. Dit is een deel van de rivier waar het warme water van Mammoth Hotsprings in het koude rivierwater loopt. Op de overgang van heet naar koud kan je prima badderen! Goede afsluiting van een warme dag.


Oh ja, bijna vergeten vanmiddag ook nog een wolf gezien (op 10 meter afstand).


Highlight of the day: het vele wild, maar stip bovenaan de otters!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten