vrijdag 9 juli 2010

8 juli, Beren


Om te beginnen, we hebben geen idee wanneer we dit posten. T-Mobile heeft roaming afspraken met een stuk of 5 Amerikaanse providers waarvan AT&T de grootste is. Geen enkele daarvan heeft fatsoenlijke dekking in Yellowstone. Als we bij de camping een heuvel oplopen, dan hebben 1 streepje ontvangst, maar geen data verbinding. Wi-Fi hebben we ook nog niet gevonden, dus we bloggen rustig door en versturen wel
als het lukt.


Vandaag hebben we de upperloop van Yellowstone afgemaakt (er is als het ware een 8-vorm aan wegen aangelegd in het park, waardoor je een upper en een lowerloop kunt rijden), maar voordat we echt begonnen hebben we een plekje kunnen reserveren op de camping in Grant Village in het zuiden van het park. Het is best druk hier, veel Amerikanen zijn ook vrij en de campings zijn meestal 's ochtends vroeg al vol. Daar gaan we zaterdag heen en blijven we ook 3 dagen staan.

Op de heenreis troffen we trouwens weer een bizon op de weg aan. De eerste keer ben je verbaasd, maar het begint al bijna te wennen. Deze keer hebben we hem trouwens door de hete bronnen zien lopen. Kennelijk hebben ze vuurvaste poten.

Vlak bij Canyon Village, op het 'kruispunt' van de 8 heb je de canyon van de Yellowstone River, zieijgevoegde foto. Hierop is goed te zien dat we in een vulkanisch landschap zitten en dat de aardlagen verschillende kleuren hebben. Dit in combinatie met een forse waterval levert een leuk plaatje op.


Verder naar het noorden kwamen we in onze eerste bear-jam, oftewel een stilstaande file door een beer in de berm. Deze beer was van de veel voorkomende "net verdwenen" soort. Kortom niks gezien.


Vlak na de pas hadden we de eerste echte bear sighting van Yellowstone. Het was een zwarte beer, de kleinere soort die een stuk minder gevaarlijk is dan de zeldzamere grizzly beer. Grappig ook om te zien dat een beer een complete verkeersopstopping veroorzaakt, maar goed, hij was goed en lang te zien en de foto's zijn gelukt. Heb ik toch niet voor niets de telelens meegesleept.

Vanuit Rooseveld Lodge hebben we een wandeling naar Lost Lake gemaakt. Leuke rustige wandeling met veel grond eekhoorns. Halverwege kom je langs een versteende boom (alleen leuk als je er nog nooit een gezien hebt), en daar troffen we de tweede zwarte beer van vandaag. Deze keer een kleintje met ernaast twee bizons, maar die vallen al bijna niet meer op. We hebben een kwartiertje op een veilige afstand naar de beer gekeken en zijn daarna verder gewandeld.


Morgen gaan we vroeg op en hopen in een rustig deel van het park groot wild te zien.

Highlight of the day: twee beren gezien!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten