zondag 11 juli 2010

10 juli, grizzly!


Vanmorgen zijn we weer op een normale tijd opgestaan. Dat vroeg opstaan past toch niet zo goed in ons vakantie ritme. Alles ingepakt en op weg naar Grant Village in het zuiden van het park, waar we de komende 3 dagen blijven staan.



Na een half uurtje rijden hadden we de eerste bear sighting, deze keer een jonge zwarte beer van ongeveer 3-5 jaar oud. Leuk en vooral dicht bij de weg.

Een uutje later bij Dunraven Pass was het weer raak, deze keer een grizzly moeder met twee jongen. We hadden al gehoord dat ze bij Dunraven Pass rondzworven, maar dat we ze ook zien is wel erg leuk. We hebben er een kwartiertje van genoten, daarna verdwenen ze hoog in de bergen. Wij weer verder naar het zuiden.


Bij de Yellowstone River Canyon hebben we Uncle Tom's Trail gewandeld, een volgens de bordjes zware en gevaarlijke wandeling, zeker niet geschikt voor mensen met een slechte conditie of hartkwalen. Goed gewaarschuwd begonnen we aan de wandeling die bestond uit een perfect onderhouden stalen trap van 300 treden.... Ze kunnen wel overdrijven hier in de VS. Het uitzicht daarentegen was uitstekend en we kwamen nog een paar marmotten tegen. De wandeling daalde zo'n 150 meter de canyon in, waarmee je een mooi uitzicht op de verschillende kleuren in de canyon en op de Upper Fall had.


Een stukje verder kwamen we langs de Mud Volcano. De naam dekt in dit geval de lading volledig. Deze moddervulkaan is in 1871 spectaculair uitgebarsten (veel modder) en sindsdien slapend en niet veel meer dan een kolkend gat modder. In 1979 zijn er in deze regio een aantal aardbevingen geweest en daarna zijn er nog een groot aantal modder vulkanen bijgekomen. Het stikt er sindsdien van sissende en bobbelende gaten met modder. Grappig is dat de lokale bizons dit een aantrekkelijke omgeving vinden. Op de foto een bizon die naast een bobbelende en stinkende modderpoel ligt. Verderop lag er ook nog een in de zwaveldampen te genieten van?????

Morgen gaan we vroeg naar Old Faithfull, ben benieuwd.


Highlight of the day: natuurlijk de grizzly met de twee jongen, alhoewel de hermelijn die net voorbij schoot een goede tweede plaats krijgt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten