dinsdag 7 september 2010

Hyderabad

Hyderabad begint goed, we landen op een hypermodern vliegveld met een strakke inrichting en mooie tuin voor de ingang. Het ziet er goed uit en kan zo in de reclame folder van India.

We rijden met onze vaste taxi's naar het hotel en komen een tot nu toe onbekend fenomeen tegen, een goede snelweg (zie foto). Deze snelweg is nieuw, 3 tot 5 baans (!!) en heeft een strakke asfaltlaag zonder kuilen. Hyderabad investeert duidelijk in de infrastructuur om grote bedrijven binnen te halen. Dat lukt overigens goed want als we de stad binnen rijden dan komen we of grote nieuwe kantoorpanden tegen (een aantal concurrenten & Microsoft gespot), of grote bouwplaatsen. Capgemini zit hier ook en volgens mij hebben wij een van de kleinere panden.

We verblijven in het Ista hotel, een prima hotel, vlak bij ons pand. Staat in de top 123 van goede hotels (plek 123??) en schijnt een uitstekende spa te hebben. Qua sporten valt het hier wat tegen, ik geloof dat het niet de bedoeling is dat je hier 's avonds leuk een stukje buiten gaat hardlopen, alhoewel, levert vast wel een snelle tijd terug naar het hotel op.

Nog even iets over de snelweg, dit is duidelijk iets waar ze hier nog aan moeten wennen. Er zijn 2 x 3 gescheiden rijbanen, dus dan verwachten wij ook dat het verkeer op een zelfde weghelft dezelfde kan op gaat. Hier niet dus, onze taxi reed op de middelste baan van de 3, maar heeft zowel links als rechts tegenliggers gehad (wij noemen dat spookrijders)..... Advies, neem een taxi en ga niet zelf rijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten