donderdag 15 juli 2010

14 juli, Salt Lake City



Vandaag zijn we na een bescheiden ontbijt vertrokken naar Salt Lake City. Na nog een paar franse dorpjes komen we langs Bear Lake, een goed ontwikkelde toeristenattractie. Het was vooral lastig om de waterlijn te bereiken want het grootste deel van de kustlijn is private beach waar je niet op mag. Gelukkig hebben we toch nog een gratis strandje kunnen vinden.



Na Bear Lake hadden we nog een klein stukje bergen voordat we op de interstate komen. Dit was een bijzonder leuk stuk met on-Amerikaans slingerende wegen en leuke uitzichten. Bij een van de parkeerplaatsen hebben we zelfs nog kolibri's gezien, leuk!!


In Salt Lake zijn we nog even langs de Kennecott Utah Copper's Bingham Canyon Mine geweest. Dit is niet alleen de grootste kopermijn ter wereld, het is de grootste open pit mijn ter wereld. In 1893 is Daniel Jackling hier met een open pit mijn begonnen. De reden was dat er niet voldoende koper (1% op goede plaatsen) zit om een gewone mijn te maken. Het resultaat is dat ze hier nu het grootste door mensen gemaakte gat in de aarde hebben (zie foto voor een deel van het gat). Op de plaats van het gat dat je hier ziet stond begin van deze eeuw nog een berg en een paar kleine dorpjes. Nu is het een gat van 4 km breed en 900 meter diep.


Highlight of the day: of dieptepunt van de dag hoe je het maar ziet,
het gat in de grond

Geen opmerkingen:

Een reactie posten