zondag 11 april 2010

11 April, burgtberg van Cefalu

Vandaag staat een bezoekje aan de noordkust op het programma. Vanuit de hut gaan we binnendoor naar Randazzo. Randazzo is de dichtstbijzijnde grote plaats en een ideale plek om de Etna vanuit het noorden te bekijken. Dat klopt, het uitzicht op de besneeuwde top is prima, helaas zit de echte top in de wolken en hebben we geen broeikasgassen kunnen waarnemen.

Vanuit Randazzo gaan we binnendoor naar de kust, 70 km rijden die achteraf 2 uur kosten. Nu begrijpen we waarom iedereen om rijdt via de autostrada...

We waren van plan om vanaf de kust weer een stuk landinwaarts te rijden om te gaan wandelen, maar omdat dit nog meer tijd in de auto zou betekenen, werd het plan ter plekke veranderd. In Cefalo, waar we waren, konden we ook een leuke wandeling doen, tegen de burgtberg op. Dit is een rots die 270 meter boven de stad uitsteekt en waar ze vroeger een fort op hadden staan. De resten zijn er nog, maar vooral het uitzicht is nog steeds fantastisch. Op deze bult staan veel bloeiende wilde venkelstruiken (zie foto), ze zijn meer dan 2 meter hoog. Weer beneden aangekomen zijn we nog even langs de Dom gelopen, die daar door een Normandische koning is gebouwd.

Vanuit Cefalo zijn we via de Autostrada teruggereden, meer kilometers maar toch sneller (ja, de mens leert snel). Frappant is dat er langs de snelweg bordjes (met een rode rand) staan met getallen erop, zoals 100, 90, 80 en 60. We hebben geen idee wat deze betekenen, maar het kan niet iets met snelheid zijn want de gemiddelde italiaanse kruissnelheid op de autostrada blijft 140 of meer. Ook hier passen we ons snel (..) aan.

Highlight of the day: het grooooote en lekkere ijsje in Cefalo na afloop van de wandeling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten