zaterdag 10 april 2010

10 April, Tenuta Madonnina, Sicile

Zo, de reisdag zit erop. Het begint traditioneel met vroeg opstaan (half zeven), een stukje treinen, en vervolgens inchecken op Schiphol. Alles verloopt voorspoedig, maar toch vertrekken we een kwartier te laat. Reden, de italiaanse piloot heeft geen zin in de koffie die in het vliegtuig geschonken wordt en gaat even op Schiphol een echte espresso halen. Komt dus na een kwartier met twee espresso terug en daarna mogen we instappen. Verder was het een bijzondere vlucht want Yolante dinges van danges zat ook in het vliegtuig, op weg naar Wesley in Milaan.

Tijdens de tussenstop in Milaan hebben we meteen twee echte koffie gehaald. Zo hoort koffie te smaken. En geprijsd natuurlijk want in welk cafe in Nederland haal je voor 95 cent een koffie? Wel iets minder qua hoeveelheid, maar veel lekkerder!

Ook gespot in Milaan, een bloemetjesautomaat (zie foto). Waar is de romantiek gebleven??

Aankomst in Catania was volgens planning en met de huur Grande Punto (diesel!!) waren we ruim op tijd bij de huisjes. De huisjes kunnen we snel samenvatten, super! Het leukste huisje dat wij tot nu toe gehuurd hebben. Nieuw, strak en luxe ingericht, Smeg koelkast (zo'n retromodel) ditto kookplaat enzovoorts. Helemaal top ingericht plus anti pasti en een fles wijn op tafel.

We zijn net terug van een prima maaltijd in een lokaal restaurant. Karin had pasta met pistache noten en JE worstjes met venkel.

Highlight of the day: het huisje heeft muurverwarming!

1 opmerking:

  1. Dat klinkt allemaal superleuk, zeg! Ik heb spontaan zin in een weekje rust... (Heb het vannacht weer druk gehad met een bevalling.) Nou in ieder geval een hele fijne vakantie gewenst.
    groetjes, Yvonne.

    BeantwoordenVerwijderen