woensdag 7 juli 2010

6 juli, door naar de finale!


Ok, ok een beetje laat, maar als je bijna de hele dag in een telefoon en internetloze ruimte rijdt (ja het bestaat nog), dan ben je 's avonds toch blij om te lezen dat we door zijn. Ben benieuwd wie de tegenstander is. Of zoals gelezen op twitter, van Spanje moeten we winnen en van Duitsland mogen we niet verliezen. Kan iemand tijdens de finale de tussenstanden SMS-en? Dan blijven we een beetje bij.


Vandaag was de transit en milestone etappe. Vanmorgen werden we eindelijk met een stralend blauwe lucht en dus een zonnetje wakker. Lekker ontbeten en koffie in de zon dus. Al snel na vertrek sprong de dagteller weer naar 0 (=2000 mijl), we verwachten dat nog een keer mee te maken voor Salt Lake City. In totaal hebben we vandaag zo'n 400 mijl gereden, door achtereenvolgens de zuidkant van Glacier NP, door het authentieke wilde westen, Great Falls en uiteindelijk Lewis & Clark National Forest. Glacier was zoals verwacht, bergen en bomen. De rest was voornamelijk zoals de foto laat zien, lange wegen door lege landschappen. Montana (de staat waar we nu zijn) staat vooral bekend om zijn weidse uitzichten en wolkenluchten. Dat klopt ook echt, vanwege de weidsheid en het ontbreken van bomen en bebouwing kan je eindeloos ver kijken. Toch was het niet eentonig, het landschap bleef veranderen: van groen, heuvelachtig teletubbieland, naar meer ruige gebieden waar vooral koeien stonden tot akkerbouwgebieden. Het Lewis and Clark National Forest werd weer meer berg- maar helaas ook regenachtig.

Onderweg in het dorpje Choteau hadden we trouwens nog een 'jaar 1800' beleving, Karin werd aangestaard door twee Amish meisjes, waarschijnlijk omdat Karin zonder hoofdkapje en bijpassende traditionele paarse jurk rondliep. Wij hadden trouwens vergelijkbare gedachten.


Vanavond overnachten we in het Livingston Inn Motel in Livingstone, 60 mijl voor de ingang van Yellowstone. Morgen rijden we verder en proberen een plek te vinden op de camping midden in Yellowstone. Ben benieuwd of ze daar ergens wifi hebben. Ondertussen is het weer wel weer opgeknapt, vanuit onze motelkamer is geen wolkje meer te zien. We hebben goede hoop!


Gratis tip trouwens als je nog een keer naar de VS gaat, gebruik Tripadvisor (ook als iPhone App), dat is de Amerikaanse variant van Zoover, maar dan uitgebreider. Hier vind je klantenervaringen over hotels, activiteiten e.d., briljant als je een betaalbaar motel zoek en geen zin hebt om de hele stad te doorzoeken.

1 opmerking:

  1. Ik wil die zware, maar belangrijke sms-taak wel op me nemen!

    Groetjes,
    Ilse

    BeantwoordenVerwijderen