donderdag 1 juli 2010

30 juni, North Cascades NP


We zijn er, North Cascades National Park. De rit er naartoe was redelijk simpel, eerst een half uurtje op de pont (waar ze geen koffie verkopen), en vervolgens Highway 20 volgen.


Highway 20 begint bij Olympic NP en voert door North Cascades. Het is een mooie weg die pas recent (1972) is aangelegd en die het grootste deel van het jaar gesloten is vanwege sneeuw op de hoogste passen.


De weg is nu open, maar een aantal wandelingen (ook degene die de Lonely Planet aanraadt) zijn nog steeds gesloten vanwege de sneeuw. Ergo, als de zon schijnt is het hier lekker weer, maar vanavond liggen we weer op tijd in de tent. O ja, er is een kleine winkel in het park, daar zijn we even gestopt en hebben we superlekkere zelfgemaakte chocoladefudge met noten en mini-marshmellows gekocht, mmm!


North Cascades is volgens de statistieken het rustigste park van de VS. Op de foto zie je Karin bij Lake Diablo (een stuwmeer) zitten. Je kan goed zien hoe druk het daar nu is. Het is ook het minst toegankelijke park, er loopt maar 1 weg doorheen, 95% van het park is alleen te voet bereikbaar, en zelfs dat is lastig.


Morgen een stukje wandelen door het park en genieten van het uitzicht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten