vrijdag 16 juli 2010

15 juli, candystore



Vandaag de laatste dag in Salt Lake City, waar we beginnen met een ritje naar the Great Salt Lake. We hebben het gecontroleerd, het water is inderdaad zout. Verder nog wat foto's gemaakt van het uitzicht, we zijn benieuwd wat daarvan is geworden, het was erg heiig. Daarna ging de rit naar de mall van Salt Lake City downtown. Na de verplichte start bij Starbucks was het linea recta door naar de lokale candy store. Op de foto JE met de iPhone 4!


Na dit korte intermezzo (niets gekocht) hadden we ruim de tijd om de stad te bekijken. We zijn begonnen op Temple Square, het hoofdkwartier van de kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, beter bekend als de Mormonen. In de periode 1846-1869 zijn ze met zo'n 70.000 mensen vertrokken naar een kaal stuk land bij the Great Salt Lake waar ze in 1847 Salt Lake City stichtten. Omdat ze altijd Mormonen uit het buitenland hebben laten overkomen is dit uitgegroeid tot hun hoofdstad/hoofdkwartier. Zo'n 50% van de inwoners van Salt Lake City is dan ook mormoon. We waren even bang dat hier geen koffie werd verkocht (Mormonen drinken geen alcohol, koffie en thee en doen niet aan drugs), maar gelukkig doen ze dat wel.


Temple Square is best indrukwekkend, alles ziet er tip top uit en de sfeer is releaxed. Je wordt om de haverklap aangesproken hoe het met je gaat, of je info of een rondleiding wil etc. Kortom leuk om gezien te hebben.

De rest van de dag was erg relaxed want Salt Lake City heeft verder niet zo heel veel te bieden anders dan shoppen, een paar musea en een hoge temperatuur. Alhoewel 34 graden tegenwoordig in Nederland ook gewoon begint te worden..... In de mall werd dit opgelost door op het olympische plein (winterspelen 2002 waren in SLC) door de fonteinen te rennen.
Hoogtepunt was het spelen van de Olympic Anthem op ieder heel uur, waarbij de fonteinen op de maat van de muziek meededen.


Morgen vroeg op voor de vliegreis naar NL.

Highlight of the Day: de iPhone 4 natuurlijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten