zondag 18 april 2010

18 april, Le Madonie

Vandaag (de eerste extra vakantiedag) staat de wandeling naar Pizzo Carbonara op het programma. Dit is de op een na (de Etna) hoogste top van het eiland (1979m) dat midden in het natuurgebied Le Madonie ligt. Een op zich mooi natuurgebied dat helaas nogal ver weg ligt. Na twee uur rijden staan we onder aan de berg en regent het. Terugrijden is zonde en misschien is het wel mooi weer boven, en zoniet dan gaan weboven lunchen.

De tocht naar boven is ondanks de regen en mist best leuk en rijtechnisch interessant. Op de foto een van de vele stukken weg die verzakt is. Bovengekomen viel het tegen, nog steeds regen en mist en niks open. Het blijkt vooral een winterbestemming te zijn en is dus nu verlaten. Als het mooi weer is kun je er waarschijnlijk wel goed wandelen.

Plan B, ergens anders eten. Dit wordt uiteindelijk Petralia Soprana waar we tussen de locals uitstekend hebben gelunched, nou ja deels hebben gelunched want we hebben alleen de anti pasti, de pasta en de cassata (gebak met zoete ricotta) gehad. We hadden echt geen ruimte meer voor de soep en het vlees. Wel top qua eten! Hierna zijn we teruggereden naar ons appartement, deels via binnenwegen. Erg leuk, alleen erg bewolkt, dus geen mooie vergezichten (en geen foto's). Het avondeten hebben we maar simpel gehouden: brood!

Verder even een update over de prijsvraag, de antwoorden stromen binnen, maar het juiste antwoord op de tweede vraag zit er nog niet bij, alhoewel we de verwijzing naar de vulkaanuitbarsting in IJsland wel creatief vinden. Dus je hebt nog kans om de fantastische hoofdprijs te winnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten